
آشنایی با نکات مهم برای خرید لپتاپ دست دوم
خرید لپتاپ دست دوم ایده خوبی است چون میتوانید با پرداخت هزینهای بسیار کمتر یک کامپیوتر کاربردی بخرید اما خرید محصول دست دوم هم با مخاطراتی همراه است و درست مثل وقتی که قصد خرید ماشین دارید باید به چند نکته مهم توجه داشته باشید. در این مطلب به آشنایی با نکات مهم برای خرید لپتاپ دست دوم خواهیم پرداخت و هر آنچه باید برای خرید یک لپتاپ دست دوم بدانید را به شما خواهیم گفت.
1. رعایت نکات امنیتی
لپتاپهای دست دوم قیمت خوبی دارند اما معمولاً ارزان هم نیستند. وقتی پای پول زیاد در میان باشد، باید مراقبتهای امنیتی لازم را انجام دهید که معمولاً خود شرکتهای مجاز و معتبر از قبل به چنین مسائلی فکر میکنند.
در واقع، شرکتهای بزرگی مثل ایبی و آمازون امنیت لازم را دارند. سیاستهای امنیتی سایت ایبی از خریدار محافظت میکنند بنابراین اگر لپتاپ خریداری شده نسبت به آنچه تصور میکردید، ضعیف تر است (یا مشکلی داشته و اصلا کار نمیکند) فروشنده باید آن را از شما پس بگیرد.
اگر از سایتهای دیگر خریداری میکنید، بهتر است حتماً قبل از خرید و پرداخت هزینه کامل، دستگاه را بررسی و امتحان کنید. اگر امکان انجام این کار وجود ندارد پرداخت را از طریق درگاه پیپال انجام دهید که سازوکارهای حفاظتی مثل ایبی را دارد.
انتقال وجه لپتاپ دست دوم از طریق سیستم بانکی توصیه نمیشود چون لغو چنین تراکنشهایی بسیار سخت و حتی غیرممکن است.
2. بدنه لپتاپ را بررسی کنید
اگر قرار است لپتاپ را حضوری بخرید، بررسی بدنه آن لازم است تا مطمئن شوید که هیچ خط و خش و نشانهای از ضربه روی آن وجود ندارد. همچنین پیچها، لولاها و سایر قطعات را بررسی کنید.
حتی اگر لپتاپ به ظاهر خوب کار میکند اما روی بدنه آن آثار ضربات مختلف دیده میشود ممکن است بارها ضربه خورده باشد و همین ضربات آسیبهای داخلی به آن وارد کرده باشند که عمر دستگاه را کوتاه میکنند.
3. وضعیت صفحه نمایش را بررسی کنید
بخش مهم بعدی، صفحه نمایش است. مراقب نشانههایی مثل سوسوزدن، رنگ پریدگی، کم نور شدن یا خراب شدن پیکسلها باشید.
یک ویدیو پخش کنید و آن را از زوایای مختلف مشاهده و با لپتاپهای دیگر مقایسه کنید.
4. کیبورد و ترک پد را امتحان کنید
کیبورد و ترک پد جزء قطعات پر استفاده کامپیوتر هستند بنابراین باید مطمئن شوید که هر دوی آنها خوب کار میکنند.
- کلیدها را بررسی کنید، چک کنید که تایپ و کار با کلیدها راحت است یا خیر. اگر تایپ با کیبورد سخت است یا دائماً دچار اشتباه میشوید، بهتر است به فکر یک گزینه دیگر باشید.
- حرکات پشتیبانی شده توسط ترک پد را بررسی و آنها را امتحان کنید (مثل زوم با انگشت، اسکرول کردن با دو انگشت و غیره). اگر کلید ماوس هم وجود دارد، عملکرد این کلیدها را هم بررسی کنید.
5. پورتها و درایو سیدی/دیویدی را بررسی کنید
پورتهای USB، فیش هدفون، پورتهای لن، HDMI، اسلات کارت SD و سایر ورودیها را بررسی کنید. خیلی از این ورودیها مستقیماً به مادربورد متصل میشوند و تعویض آنها هزینه زیادی دارد. هر چند سیدی/دیویدی قدیمی شده اند اما خیلی از لپتاپهای قدیمی هنوز هم دارای درایو سیدی/دیویدی هستند بنابراین بررسی این قطعه را فراموش نکنید.
6. اتصال وایرلس را بررسی کنید
هیچکس تمایل به خرید لپتاپی که از نظر اتصال به وای فای مشکل داشته باشد، ندارد. پس حتماً بررسی کنید که امکان مشاهده و اتصال به شبکههای وای فای بدون دردسر وجود داشته باشد. بررسی بلوتوث را هم فراموش نکنید.
7. وبکم و اسپیکرها را امتحان کنید
وبکم بیشتر لپتاپها در حد معمولی است اما یک وبکم معمولی بهتر از وبکمی است که اصلاً کار نمیکند!
خیلی از مردم زیاد از اسپیکر لپتاپ استفاده نمیکنند اما باز هم بهتر است سطح صدا و کیفیت آن را امتحان کنید.
8. وضعیت سلامت باتری را بررسی کنید
در بیشتر مواقع امکان بررسی کامل باتری وجود ندارد اما باز هم میتوانید با بررسی تنظیمات مدیریت برق (power management) سیستم عامل، ماندگاری شارژ، ظرفیت باتری و وضعیت سلامت آن را چک کنید.
همچنین، مطمئن شوید که باتری خوب شارژ میشود و سریع تخلیه نمیشود. در غیر این صورت برای خرید تخفیف بگیرید تا بعداً خودتان باتری را عوض کنید.
9. بررسیهای نرمافزاری
چند نرمافزار مهم وجود دارند که توصیه میشود حتماً آنها را بررسی کنید. اول مطمئن شوید که سیستم عامل نصب شده روی دستگاه نسخه واقعی و معتبر باشد.
مجوز نرمافزارهای موجود در لپتاپ را بررسی و حتماً کلید فعال سازی آنها را دریافت کنید. سیدی اصلی نرمافزارها و درایورهای لپتاپ را هم دریافت کنید.
10. مطمئن شوید که قیمت پیشنهادی مناسب است
قبل از خرید لپتاپ دست دوم و استفاده شده، حتماً قیمت پیشنهادی را با قیمت مدل نو یا ریفربش شده مقایسه کنید. اگر قصد ارتقای سختافزاری دارید، حتماً درباره قیمتها تحقیق کنید تا مطمئن شوید که خرید محصول دست دوم مقرون به صرفه تر از خرید مدل نو و یا ریفربش شده است.
خرید لپتاپ دست دوم کار سختی نیست. با رعایت نکات ذکر شده میتوانید از خرید محصولی که بعداً موجب پشیمانی شما میشود پیشگیری کنید.
منبع : Maketecheasier