هر آنچه که درباره پاوربانک باید بدانید!
با پیشرفت روز به روز تکنولوژی، کم کم به این نتیجه می رسیم که تکنولوژی بخش مهمی از زندگی ما را پوشش داده است. امروزه همه مردم از پیر و جوان دارای گوشی های هوشمند، ساعت های هوشمند، لبتاب، تبلت و... هستند که به کمک آن ها با دیگران در ارتباط باشند و به کار های شخصی خود برسند. اما مشکل اصلی همه این گجت ها، شارژ کردن آن هاست. شما هم می دانید که تمام گجت ها به شارژ باتری احتیاج دارند، اما چگونه می توان در هر جایی باتری آن ها را شارژ کرد در این مقاله قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم.
بله درست است، پاور بانک (که نام دیگر آن شارژر همرراه است) وسیله ای است که این معضل بزرگ را حل کرده. شما می توانید این دستگاه کوچک را به راحتی حمل کنید و برای شارژ گوشی و تبلت و غیره از آن استفاده کنید.باتری قوی این دستگاه به این صورت عمل می کند که انرژی الکتریکی را در خود ذخیره می کند وزمانی که شارژ گوشی یا تبلت شما به پایان رسیده با این انرژی می توانید آن را شارژ کنید.اما نباید فراموش کنید که این دستگاه نیز به شارژ نیاز دارد و باید حتما شارژ شود.
انواع مختلف پاوربانک ها
ما سه نوع پاوربانک داریم که به شرح زیر است:
دسته اول پاور بانک های معمولی هستند که از نظر اندازه و ظرفیت باتری انواع مختلفی دارند. شما می توانید در هنگام خرید به این نکته توجه داشته باشید که برای چه مصارفی می خواهید از آن ها استفاده کنید به عنوان مثال اگر تنها برای شارژ کردن گوشی می خواهید، محدوده ظرفیت 1500 میلی آمپری می تواند کار شما را راه بیاندازد اما اگر می خواهید هم زمان برای شارژ چند دستگاه هوشمند از آن استفاده کنید به محدوده ظرفیت بیشتری نیاز دارید. این دسته از پاوربانک ها از نظر قیمت ارزان و مقرون به صرفه هستند.
دسته دوم پاور بانک های خورشیدی هستند که به آن ها پاوربانک (شارژر همراه) سولار نیز می گویند. این دستگاه دارای پنل خورشیدی بوده که به کمک نور خورشید یا هر وسیله ای که نور تولید کند مانند لامپ، شارژ می شود. اما مشکل اصلی این است که دیر شارژ می شوند برای همین برای شارژ کردن آن ها می توان از کابل نیز استفاده کرد. این دسته از پاوربانک ها از نظر قیمت گران تر بوده و این تفاوت قیمت به دلیل شدت جریان ورودی آن ها است که 2 آمپر است
دسته سوم: به صورت قاب گوشی عرضه شده اند و تنها برای دسته خاصی از گوشی ها طراحی شده و قیمت های متفاوتی دارند.
طریقه شارژ کردن پاوربانک (شارژر همراه)
در هنگام خرید پاور بانک به این نکته توجه داشته باشید که پاور بانک ها با توجه به ظرفیت باتری خود مدت زمان شارژ شدن آن ها نیز متفاوت است به عنوان مثال پاوربانکی که دارای باتری 1500 میلی آمپری است به اندازه شارژ شدن یک گوشی، شارژ آن نیز طول می کشد. هرچه ظرفیت باتری بیشتر باشد مدت زمان شارژ شدن آن بیشتر خواهد بود.این دستگاه حتی می تواند به کمک یک سوکت USB به لپتاب یا پریز برق شارژ شود. روی صفحه پاوربانک (شارژر همراه) معمولا چند چراغ کوچک LED تعبیه شده که در هنگام شارژ شدن، با هر 20 یا 25 درصد شارژ یک چراغ روشن می شود. معمولا در برخی از آن ها سیستمی وجود دارد که از شارژ شدن بیش از حد، جلوگیری می کند اما شما به این نکته توجه داشته باشید که اجازه ندهید دستگاه بیش از حد شارژ شود.
پاوربانک فست شارژ چیست؟
پاور بانک های فست شارژ دارای قابلیتIQ Power هستند به این صورت که مدل و نوع گوشی و میزان شارژی که گوشی شما(یا هر دستگاه هوشمند دیگر) نیاز دارد را به راحتی تشخیص داده و بیشترین توان خود را برای شارژ کردن سریع گوشی شما در اختیار می گیرند.
مدت زمان استفاده از پاوربانک (شارژر همراه)
محدوده ظرفیت هر پاوربانک (شارژر همراه) متفاوت است به همین دلیل طریقه استفاده از آن ها نیز با یک دیگر تفاوت دارد. در هنگام خرید به این نکته دقت داشته باشید که اگر این دستگاه از نظر نوع و کیفیت در رده بالایی قرار داشته باشد می تواند 3 تا6 ماه کار کند و گوشی و تبلت شما را شارژ کند درصورتی که پاوربانک هایی که نسبتا قیمت ارزانی دارند دارای محدوده ظرفیت کمتری هستند و تنها به مدت چند هفته قابلیت استفاده را دارند.
انواع پاوربانک ها از نظر باتری
در کل سه نوع باتری داریم:
باتری لیتیوم یونی –باتری لیتیوم آیون –باتری لیتیوم پلیمری.
باتری پاوربانک هایی که قیمتی ارزان دارند از نوع لیتیوم آیون است. این نوع باتری از نظر کیفیت در رده پایینی قرار دارد. جنس مایع درون باتری مایع الکترولیت است، به این صورت که اگر عیب یا نقصی در باتری وجود داشته باشد و پس از 100 درصد شارژ شدن، در شارژ باقی بماند امکان دارد که منفجر شود. در مقایسه باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری، باتری های لیتیوم یونی نسبت به باتری های لیتیوم پلیمری گرمای بیشتری تولید می کنند و زود تخلیه می شوند. باتری های لیتیوم پلیمری فقط توسط سازندگان لوازم جانبی در دسترس هستند و از نظر قیمت نسبت به باتری های لیتیوم یونی قیمت بالاتری دارند
اکنون می خواهیم شما را با چند مدل پاور بانک ارزان قیمت آشنا کنیم:
از جمله پاور بانک های به نسبت ارزان که قصد داریم شما را با آن آشنا کنیم مدل هویت است که دارای ولتاژ های ورودی و خروجی 5 ولت و جریان خروجی 1.0 و 2.0 است که می تواند به صورت هم زمان دو دستگاه را باهم شارژ کند و محدوده ظرفیت آن 10000 میلی آمپر است، دارای چراغ LED است و قیمت ارزان و مقرون به صرفه ای دارد.دسته بعدی مدل تسکو است که ویژگی های آن شبیه به پاوربانک (شارژر همراه) مدل هویت است با این تفاوت که بدنه این دستگاه از جنس سیلیکون و ضد ضربه است.
پاور بانک مدل ریمکس جیبی نسبت به دو مدل بالا ارزان ترین قیمت را دارد. محدوده ظرفیت آن 4000 میلی آمپر است - دارای یک درگاه خروجی 2.1 است - وزن بسیار سبک و ظاهر زیبایی دارد و دارای چراغ های LED روی صفحه خود می باشد.مدل هوکو و شیائومی نیزاز جمله مدل های ارزان قیمتی هستند که می توانید تهیه کنید.