
اصول انتخاب میکروفون مناسب برای استریمینگ
اگر کار سازماندهی استریمهای صوتی را انجام میدهید، پس به احتمال زیاد در جریان هستید که کیفیت صدا چقدر اهمیت دارد. برای داشتن کیفیت صدای خوب، وجود یک میکروفون خوب ضروری است. اما چطور میتوان یک میکروفون خوب برای استریمینگ انتخاب کرد و باید به چه نکاتی توجه داشت؟ امروزه میکروفونهای ارزان قیمت اما باکیفیتی در بازار هستند در نتیجه انتخاب یک گزینه خوب کار آسانی نیست. در این مطلب به بررسی پارامترها و نکات کلیدی این تجهیزات میپردازیم و شما را با اصول انتخاب میکروفون مناسب برای استریمینگ آشنا خواهیم کرد.
چرا برای استریمینگ به یک میکروفون خوب نیاز دارید؟
امروزه افراد کمی پیدا میشوند که در جریان نباشند استریم چیست. با استریمینگ میتوانید رویدادهای زنده را نمایش داده، دستاوردها و مهارتهای خودتان در یک بازی ویدیویی محبوب را به نمایش گذاشته و با طرفداران خودتان درباره هر موضوع دلخواهی صحبت کنید.
میتوانید این استریمها را در شبکههای اجتماعی مختلف مثل توئیچ، یوتیوب، فیسبوک و WASD. TV مشاهده کنید. برای استریمینگ در همه این پلتفرمها به دو چیز نیاز دارید: یک کانکشن اینترنت پرسرعت و یک میکروفون خوب.
نکته اول بدیهی و واضح به نظر میرسد اما نکته دوم به کار بیشتری نیاز دارد. اگر کیفیت صدا کافی نباشد، مخاطب به محض شروع پخش آن را متوقف میکند – چون مخاطبان امروزی به هیچ وجه استریمهای بی کیفیت را نمیپسندند.
میکروفون استریمینگ دستگاهی است که برای ضبط و ذخیره صدا و انتقال آن به تجهیزات کامپیوتری و همچنین گوشی یا تبلت طراحی شده است.
میکروفون معمولی که در هدفون و بعضی گجتها قرار دارد، برای انجام این کار مناسب نیست چون در بیشتر مواقع چنین تجهیزاتی نیمه حرفهای هستند و کیفیت آنها با کیفیت صدایی که در استودیو ضبط میشود فاصله زیادی دارد.
انواع میکروفون برای استریمینگ
امروزه دو نوع میکروفون وجود دارد که در سطح حرفهای یا آماتور از آنها استفاده میشود. این میکروفونها عبارتند از:
- میکروفون کندانسور (خازنی)
- میکروفونهای داینامیک مخصوص استودیو
میکروفون داینامیک چیست؟
میکروفون داینامیک، میکروفونی است که صدا را با استفاده از الکترومغناطیس به سیگنال الکتریکی تبدیل میکند.
ویژگی میکروفون داینامیک کاهش حساسیت است که همزمان با افزایش محدوده صدای منبع، به سرعت کاهش پیدا میکند.
ویژگی مطلوب این میکروفونها، خنثی سازی نویز پس زمینه و اکوی صدا است چون این تجهیزات معمولاً در سالنهای کنسرت و برای ضبط اجراهای مختلف دیگر استفاده میشود.
البته، در این گروه هم محصولاتی مشاهده میشود که در عمل کیفیت ضبط صدای آنها تفاوت چندانی با مدلهای کندانسور ندارد اما قیمت بالایی دارند.
میکروفون کندانسور (خازنی) چیست؟
میکروفون کندانسور میکروفونی است که بر اساس استفاده از خصوصیات یک کندانسور برقی طراحی شده است.
این میکروفونها پرکاربردتر هستند چون حتی با بودجهای کم به شما امکان میدهند که صدایی باکیفیت فوق العاده ضبط کنید. چنین مدلهایی با استفاده از یک ممبرین میتوانند ظریف ترین ارتعاشات را جذب کنند اما این میکروفونها هم به شارژ مکرر نیاز دارند. در نتیجه این ویژگی یکی از مهم ترین نقایص چنین سیستمهایی محسوب میشود چون خود خازن نیاز به برق فانتوم دائم دارد.
بعلاوه، به دلیل افزایش حساسیت در اثر وجود لایه ممبرین، با دور شدن میکروفون از صدای منبع، سایر صداها هم ضبط میشوند در نتیجه برای استفاده کامل و کارآمد از این میکروفونها ساختن یک عایق صدا ضروری است. در غیر این صورت ممکن است هر صدایی از فضای بیرون صدای ضبط شده شما را دچار مشکل کند.
پیشرفتهای تکنولوژیکی هیچ وقت متوقف نمیشود و امروزه تقاضا برای ضبط صدای باکیفیت روزبروز بیشتر میشود. برای اینکه افراد مبتدی در این انتخاب دچار مشکل و سردرگمی نشوند، باید نکات مطرح شده در این مطلب را در نظر داشته باشند.
برای انتخاب میکروفون استریمینگ باید چه نکاتی را در نظر داشته باشیم؟
هنگام انتخاب یک میکروفون برای استریمینگ به این نکات توجه داشته باشید:
جهت پذیری پارامتری است که مشخص میکند صدا از چه جهتی ضبط شود. برای کاربران خانگی، میکروفون بدون جهت هم کفایت میکند.
حساسیت: حساسیت بر حسب دسیبل (dB) بیان میشود که پایین بودن آن نشان دهنده عملکرد بهتر میکروفون برای ضبط صدا است.
پاسخ فرکانس: پاسخ فرکانسی قابلیت ضبط آرام ترین و بلندترین صداها بدون ایجاد اعوجاج را مشخص میکند. هر چقدر محدوده پاسخ فرکانس وسیع تر باشد، صدای ضبط شده طبیعی تر خواهد بود، صداهای بلند واضح و قابل تشخیص تر شده و باس ضعیف نمیشود.
روش اتصال: از نظر روش اتصال، میکروفونهای USB ترجیح داده میشوند چون ارزان تر و قابل حمل هستند و نیازی به هیچ اینترفیس اضافهای ندارند.
برای افراد حرفهای خرید یک میکروفون XLR باکیفیت توصیه میشود هر چند این میکروفونها فاقد مبدل آنالوگ دیجیتال و پریآمپ هستند و برای ضبط استریم باید این ابزارها را به صورت مجزا بخرید.
طراحی: میکروفونهای رومیزی معمولی یک استند دارند که با استفاده از آن روی سطوح افقی ثابت میشوند. اما در میکروفونهای مخصوص استریمینگ این روش مناسب نیست چون فضای مفید روی میز را اشغال میکنند. بهتر است به جای این میکروفونها از مدلهای یقهای استفاده کنید بخصوص اگر چند نفر در ضبط صدا دخالت دارند.
اگر قصد دارید در منزل ضبط صدا را انجام دهید، باید توجه داشته باشید که دستگاههای حساس حتی صدای لوازم خانگی اتاق کناری را هم ضبط میکنند!
سایر لوازم جانبی مورد نیاز برای ضبط صدا
رک
رک یکی از لوازم جانبی مهم و ضروری برای ضبط صدا به روش استریمینگ است که در تنظیم صدا نقش زیادی دارد.
سه نوع رک وجود دارد:
- رک مخصوص فضای بیرون که وکالیستها از آن استفاده میکنند.
- رک مخصوص عکاسی که از نظر ظاهری شبیه به جرثقیل است.
- رک رومیزی این رکها دکمههای خاصی دارند که باعث میشود کار کردن با آنها راحت تر باشد.
پاپ فیلتر
این وسیله شامل چند لایه نایلون نازک است طوری که از میکروفون در برابر صداهای "انفجاری" حفاظت میکند. توجه داشته باشید که خرید پاپ فیلترهای فلزی توصیه نمیشود.
پایه عنکبوتی
به حفاظت از تجهیزات در برابر ارتعاشاتی که میتوانند بر کیفیت ضبط صدا تأثیرگذار باشند کمک میکند.
جهت مطالعه بیشتر درباره معرفی و مقایسه میکروفونهای USB و XLR می توانید به مقالات قبلی وبلاگ ما مراجعه فرمایید.
منبع : BecomeStreamer