هارد SSD
هارد SSD نوعی حافظه شبیه به فلش است با این تفاوت که سایز بزرگتری داشته و ساخت آن از کیفیت بالاتری برخوردار است همچنین قطعاتی که در ساخت این نوع حافظه به کار می رود با فلش مموری تفاوت دارد.
هارد اس اس دی از جمله تجهیزات ذخیره سازی و بکاپ اطلاعات می باشد در این مقاله به بررسی کامل هارد SSD می پردازیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه دعوت می کنم با ما همراه باشید
هارد SSD چیست؟
هارد SSD زمانی که بازار عرضه گردید به دلیل برخورداری از برخی مزیت ها مانند مقاومت بالا، توان برق مصرفی کمتر، و سرعت بالا به عنوان رقیبی برای حافظه های HDD شناخته شد.
البته دلیل قیمت بالای این نوع هارد، کاربران زیادی کماکان نوع HDD را ترجیح می دهند بی شک اگر این محصول به قیمت مناسب تری به بازار عرضه شود به راحتی جای حافظه های HDD را خواهد گرفت.
جالب است بدانید که هارد SSD کاملا الکترونیکی ساخته شده و در آن از هیچ گونه تجهیزات و یا قطعات مکانیکی استفاده نشده است.
ساختار داخلی هارد SSD
هارد SSD از یک تراشه کنترلر تشکیل شده است که دارای تعدادی تراشه حافظه نیز برای حفظ و نگهداری داده و اطلاعات کاربر نیز می باشد.
وظیفه تراشه کنترلر در این نوع هارد اتصال میان اجزای حافظه و سیستم میزبان بوده و حافظه ssd را نیز به دستگاهی که به آن متصل شده است معرفی می کند.
در حالت کلی ساختار این نوع حافظه به دو دسته NAND و NOR تقسیم می شود.
دلیل استفاده از هارد SSD به مواردی که در ذیل بیان می کنیم ارتباط دارد:
- لپ تاپ ها با وجود مزیت های زیادی که دارند اما به دلیل قابل حمل بودن ممکن است براثر ضربه های احتمالی دچار خرابی شوند از این رو لازم است که از حافظه ای با مقاومت بالا برخودار باشند و این درواقع یک امتیاز بزرگ برای این نوع سیستم های قابل حمل محسوب می شود.
از آنجا که حافظه های HDD دارای قطعات متحرکی هستند در ضرباتی که به لپ تاپ وارد می شود آسیب می بیند به خصوص زمانی که در حالت آماده به کار قرار داشته باشد ولیکن هارد SSD با توجه به این که از قطعات ثابتی برخوردار است لذا به ندرت ممکن است دچار آسیب دیدگی شود.
- بزرگترین و مهم ترین ویژگی لپ تاپ ها قابل حمل بودن آن ها است از آنجا که هارد SSD در مقایسه با HDD وزن سبکتری دارد لذا این امر موجب می شود تا ابعاد و وزن لپ تاپ کمتر شده و مابقی قطعات مورد نیاز این سیستم به راحتی در بدنه آن جای گذاری شوند. همچنین هارد SSD در مقایسه با HDD انرژی کمتری مصرف خواهد کرد که این امر تاثیر به سزایی در افزایش عمر مفید باتری آن دارد.
- اغلب افرادی که با سیستم های کامپیوتری کار کرده اند به این امر پی برده اند که بوت شدن سیستم با HDD چقدر زمان بر است لذا با جایگزاری هارد SSD به جای HDD سرعت اجرای نرم افزارها نیز بالا می رود.
به عنوان مثال اگر قبلا برای اجرای نرم افزار فتوشاپ 4 ثانیه منتظر می ماندیم اکنون این مدت زمان به دو ثانیه کاهش یافته است ولیکن بوت شدن دستگاه به حدی سریع انجام می شود که فورا توجه شما به سمت مانیتور جلب خواهد شد.
- علاوه بر مزیت هایی که در بالا گفتیم، مزیت مهم دیگر هارد SDD میزان خطای بسیار اندک آن نسبت به HDD است، لذا اگر قصد دارید از اطلاعات خود یک نسخه پشتیبان داشته باشید ما استفاده از حافظه SSD را به شما توصیه می کنیم.
قیمت هارد SSD
این نوع حافظه به دلیل مزیت های بیشتری که نسبت به هاردها دارند و پیشتر به آن اشاره کردیم با قیمت بالایی در بازار به فروش می رسند. البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که این نوع حافظه از میزان فضای ذخیره سازی کمتری نسبت به HDDها برخوردارند.
هارد SSD در برابر قطع ناگهانی برق ممکن است دچار آسیب جدی شوند و یا حتی ممکن است تمامی اطلاعات آن از بین رفته و یا توانایی در شناسایی آن را نداشته باشد که البته جای نگرانی نیست؛ زیرا با کمک کارشناسان بازیابی اطلاعات می توانید مجددا هارد SSD خود را تعمیر و به اطلاعات دسترسی پیدا کنید.
انواع حافظه های SSD
حافظه SSD ب دو دسته تک سطحی سلولی یا SLC و چند سطحی یا MLC تقسیم می شوند که البته نوع تک سطحی سلولی گرانتر می باشد.