کنترل استوریج
اگر شما نیز در زمره افرادی که به دنیای ارتباطات علاقه مند هستند قرار دارید به طور قطع بارها نام استوریج را شنیده اید، استوریج به معنای ذخیره سازی می باشد و به دستگاهی گفته می شود که می توانید از آن به عنوان مکانی برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده کنید.
دستگاه استوریج در انواع مختلفی در بازار وجود دارد که قابلیت اتصال به سیستم های مختلف و امکان ذخیره سازی مطمئن با حجم بسیار بالا را در اختیار کاربر قرار می دهد.
استوریج ها براساس تکنولوژی روز دنیا مدام در حال تغییر می باشند و هر روزه نمونه ای نوین با ظرفیت و قابلیت های بیشتر از این دستگاه به بازار عرضه می شود که این امر موجب شده تا استوریج ها در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات اهمیت بیشتری پیدا کنند.
در این مقاله قصد داریم به بررسی کنترل استوریج بپردازیم برای کسب اطلاعات در این زمینه با ما همراه باشید:
کنترل استوریج چیست؟
کنترل استوریج شامل تمامی فرایندها و فناوری هایی می شود که برای مدیریت منابع، نرم افزار و سخت افزار مورد استفاده قرار می گیرد و از این طریق سیستم استوریج اطلاعاتی را می توان تشکیل داد.
فرایندهای کنترل استوریج شامل موارد ذیل می شود:
- ایجاد تعادل مطلوب بین هزینه ها
- عملکرد و ظرفیت
- اطمینان از در دسترس بودن
- انعطاف پذیری
- امنیت داده هایی است که به طور فزاینده ای به دنیای دیجیتالی قدرت می بخشد.
فرآیندهای متداول برای کنترل استوریج چگونه است؟
اگرچه کلیه ابزارهای و تکنیک هایی که برای کنترل استوریج در سازمان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد با هم فرق دارد ولیکن ما در ادامه فهرستی از فرایندهای رایج برای کنترل استوریج را ذکر و مورد بررسی دقیق قرار می دهیم:
• تهیه: این فرایند شامل اختصاص دادن ظرفیت مورد نیاز استوریج برای رایانه ها، سرورها و تمامی سیستم ها و ماشین هایی که در سازمان فعال اند می شود
• مجازی سازی: این فرایند شامل عملیات استفاده از سیستم های مجازی برای نفکیک نمودن نرم افزار از محیط سخت افزاری می شود.
Containerization : نوع دیگری از مجازی سازی که در آن از محاسبات بسته بندی شده با قابلیت حمل برای تفکیک نرم افزار از سیستم عاملی که بر روی ان نصب شده است استفاده می کند.
• فشرده سازی داده ها: از این تکنیک کاربردی برای آزادسازی فضای درایو و محدود نمودن شکاف های حافظه و همچنین کاهش زمان بازیابی استفاده می شود در غیر این صورت حداکثر میزان ظرفیت استوریج به کار گرفته می شود.
• انتقال داده: این تکنیک نیز به فرایند انتقال داده ها از یک استوریج به استوریج دیگر می پردازد.
- همانند سازی داده ها: این فرایند شامل عکس های فوری تا آینه سازی می شود، که برای این نوع تکنینک می توان به تکرار داده ها، ذخیره داده های یکسان در چند مکان مختلف از استوریج به منظور افزونگی، انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان اشاره کرد.
- بازیابی بلایا: این فرایند از کنترل استوریج به فرایندهایی از قبیل : ابزارها ، برنامه ریزی ها ، سیاست ها و رویه ها برای بازگرداندن عملیات فناوری اطلاعات به حالت عادی در پی یک فاجعه می پردازد.
- اتوماسیون: از اسکریپت های ساده گرفته تا DevOps ، اتوماسیون تمام ابزارها و تکنیک های مربوط به خودکارسازی فرایندهای مدیریت ذخیره سازی داده را پوشش می دهد.
مزایای کنترل استوریج
توجه داشته باشید که در دنیای دیجیتالی فزاینده، مزیت های بهره مندی از مدیریت کارامد ا ستوریج ها را نمی توان نایده گرفت، کنترل استوریج در صورت مدیریت صحیح می تواند بسیازر کارساز باشد.
- با کمک کنترل استوریج می توانید داده ها و اطلاعات را برای کسب و کار و یا سازمان مربوطه ای که در ان فعالیت دارید نگه داری کنید و این اطمینان را داشته باشید که از منبعی قابل اعتماد و در دسترس برای این منظور استفاده کرده اید.
- بهره مندی از کنترل استوریج زندگی کارکنان فناوری اطلاعات را از طریق اتوماسیون، تجزیه و تحلیل و مدیریت ساده تر آسان کنید.
- از طریق کنترل استوریج می توانید ظرفیت و عملکرد ظرفیت ذخیره سازی را به حداکثر ممکن برسانید و تا جایی که امکان دارد هزینه های سرمایه ای را کاهش دهید بدین ترتیب متحمل هزینه های اضافی نیز نخواهید شد.
- کنترل استوریج موجب می شود هزینه های عملیاتی (OpEx) را تنها با پرداخت هزینه ذخیره سازی که در حال حاضر به کسب و کار شما نیاز دارد، کاهش دهید. می توانید شما برای دیدن محصولات به فروشگاه آنلاین تکین مال سر بزنید